De sfeer in een ruimte wordt voor een groot deel bepaald door de kleuren die er zijn toegepast. Door het kiezen van de juiste kleur en kleurcombinaties kunt u de sfeer beļnvloeden.

Bij welke kleur of kleurencombinatie iemand zich het prettigst voelt is uiteraard een persoonlijke zaak.

Juist het goed combineren van kleuren, maakt of breekt de uitstraling van uw inrichting. Laat u daarom adviseren door de deskundige mensen van Woonmode.

Iedere kleur roept een specifiek effect/ gevoel op. Onderstaand vindt u hiervan een korte beschrijving:

Bruin
Bruin is een aardse kleur die zeer veel prachtige nuances kent. Bruin is warm en een geeft een kamer een stijlvolle warme en gezellige uitstraling.

Rood
Rood is een krachtige vrolijke kleur die energie geeft. Rood geeft een vertrek een warme en intieme uitstraling.

Oranje
Oranje is warm en stimulerend. In een ruimte brengt oranje een mooie warme gloed en prettige sfeer.

Geel
Geel is de kleur van de zon, verwarmend, stimulerend, vriendelijk en sprankelend. Met geel haal je vrolijkheid en een positieve sfeer in huis. Verschillende geeltinten zijn heel goed met elkaar te combineren.

Groen
Groen is de kleur die in de natuur het meest voorkomt. Een levendige kleur die ontspannend werkt en frisheid en nieuwe energie geeft.

Blauw
Blauw is de kleur van de lucht en de zee. Een kleur die rust brengt en een vertrek een frisse uitstraling geeft. Blauw past bijna overal bij, is helaas wel de koudste kleur die er is.

Paars
Paars is de kleur van de emotie. In een vertrek toegepast werkt het kalmerend en stimulerend.

Wit
Wit is de kleur van luxe en eenvoud. Wit is tijdloos en geeft licht, koelte en ruimte in een vertrek. Wittinten vormen een prachtige basis van de inrichting van een interieur.

Grijs
Grijs roept op zich geen emoties op maar kan goed met andere kleuren gecombineerd worden.

Zwart
Zwart absorbeert licht en kan daardoor somber werken. Geraffineerd toegepast geeft ze een ruimte een chique karakter. Zwart zorgt er ook voor dat een ruimte kleiner lijkt.